Integritetspolicy

Vilka vi är

Vår webbplatsadress är: https://mimrosa.se

Personuppgiftsansvarig

Mimrosa är personuppgiftsansvarig för behandling av Dina personuppgifter och ansvarar för att en sådan behandling sker i enlighet med tillämplig lagstiftning.

Vilka personliga uppgifter vi samlar och varför vi samlar på dem

Nedan beskriver vi vilka personliga uppgifter som samlas in av Dig och om Dig som kund och i vilket syfte de samlas in samt hur de används, så att Du som kund ska känna dig trygg när Du handlar hos oss.
Denna policy gäller när Du besöker hemsidan eller på sociala medier som administreras av Mimrosa. 

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens IP-adress och webbläsarens användaragentsträng som hjälp för detektering av skräppost.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån Din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om Du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När Din kommentar har godkänts visas din profilbild offentligt tillsammans med Din kommentar.

Vad är Gravatar? Det är en gratis tjänst och är en globalt erkänd avatar. Det betyder att Du laddar upp en bild och skapar din offentliga profil bara en gång, och sedan när du deltar i någon Gravatar-aktiverad webbplats och använder samma mejladress då följer din Gravatar-bild och offentliga profil dig automatiskt dit.

Media

Om Du laddar upp bilder till webbplatsen bör Du undvika att ladda upp bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering. Besökare till webbplatsen kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på webbplatsen.

Kontaktformulär

Mimrosa inhämtar alla personuppgifter direkt från dig vid följande tillfällen.

  • När en beställning registreras.
  • När Du fyller i Dina kontaktuppgifter som namn, e-postadress, adress och telefonnummer i Mimrosas webshop.
  • Vid kontakt via mejl, telefon, webshopen eller på våra social media.
  • Vid registrering av Mimrosas Nyhetsbrev.
 
Registrerade användare / kunder
För användare som registrerar sig på vår webbplats lagrar vi också de personuppgifter de tillhandahåller i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller ta bort sin personliga information när som helst, förutom sitt användarnamn. Webbplatsadministratörer kan också se och redigera denna informationen.

Cookies

Cookies förbättrar tillgången till vår webbplats och identifierar återkommande besökare. Dessutom förbättrar våra cookies användarupplevelsen genom att spåra och målanpassa användarens intressen. 

Cookies används för att hålla koll på Din varukorg, samt komma ihåg de val och inställningar Du gjort i butiken. Om cookies är inaktiverade kommer sidan inte fungera som den ska och Du kommer ej kunna handla.

 

När Du använder vår webbplats kan det hända att personuppgifter samlas in via t.ex. cookies. Detta görs dock endast via ett separat samtycke. Då lagras informationen om Din användning och vilka sidor som besöks. Det kan vara teknisk information om Din enhet och internetuppkoppling såsom operativsystem, webbläsarversion, IP-adress, cookies och unika identifierare. Vid besök på våra webbplatser där våra tjänster tillhandahålls, kan olika tekniker användas för att känna igen Dig i syfte att lära oss mer om våra användare. Detta kan ske direkt eller genom användning av teknik från tredje part.

Om Du lämnar en kommentar på vår webbplats kan Du välja att spara Ditt namn, Din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för Din bekvämlighet för att Du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång Du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Om Du besöker vår inloggningssida kommer vi att sätta en tillfällig cookie för att undersöka om Din webbläsare accepterar dem. Denna cookie innehåller inga personuppgifter och den försvinner när Du stänger Din webbläsare.

När Du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om Din inloggning och Dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om Du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer Din cookie att finnas kvar i två veckor. Om Du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Om Du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel Du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

 

Recaptcha

Om Recaptcha och hur vi använder det

Vi använder oss av “Google reCAPTCHA” (Recaptcha) i blankettbeställningen för våra samarbetspartners på vår webbplats. Vi använder Recaptcha för att avgöra om data som skickas in på vår webbplats (till exempel via formulär) kommer från en person eller ett automatiserat program.
Recaptcha är en service som tillhandahålls av Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (“Google”).

Recaptcha används för att avgöra om data som skickas in på vår webbplats (till exempel via formulär) kommer från en person eller ett automatiserat program. För att kunna göra detta analyserar Recaptcha beteendet hos besökaren av webbplatsen baserat på olika egenskaper. Denna analys påbörjas automatiskt så snart besökaren börjar använda webbplatsen. Recaptcha analyserar en mängd olika information, exempelvis ip-nummer, hur länge besökaren varit på webbplatsen, musrörelser, med mera. Det data som samlas in under analysen skickas sedan vidare till Google.

Analysen som Recaptcha genomför sker helt i bakgrunden, och besökaren får ingen visuell eller liknande påvisning om att detta sker.

Användandet av Recaptcha och datan den samlar in har stöd i Art. 6 (1) (e) GDPR. Det innebär att innehavaren av webbplatsen har rätt att skydda sin webbplats från automatiserad spam och andra attacker.

Mer information om Google reCAPTCHA och Googles sekretess och användarvillkor finns på Googles webbplats.

 

Inbäddat innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om Dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka Din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av Din interaktion med detta inbäddade innehåll om Du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Eftersom Mimrosa saknar kontroll över innehållet på dessa webbplatser eller dess material, ansvarar Mimrosa ej för dess innehåll. Mimrosa ansvarar ej heller för skador eller förluster som skulle kunna uppstå i användning av dessa länkar.

 

Analyser

Dina personuppgifter sparas i vårt system för olika sorters av marknadsanalyser t.ex. vårt nyhetsbrev som skickas via mejl till alla som har godkänt att vi får skicka mejlen. Prenumerationen kan avbrytas när som helst via en länk i nyhetsbrevet. 

 

Insamling med samtycke

Genom att Du fyller i ett samtyckesformulär på hemsidan (t.ex. prenumerera på nyhetsbrev, ta del av erbjudanden mm.)  så samtycker Du till att dina personuppgifter (ex. Ditt namn, telefonnummer och e-postadress) får användas i marknadsföringssyfte för den tjänst som exponeras i anslutning till där Du ombeds fylla i Dina personuppgifter.

Dessutom sparas Din IP-adress, geografisk position och de produkter Du har varit mest intresserad av. Detta sker för att vi vill försöka optimera vår marknadsföring till Dig.

När Du besöker vår hemsida samtycker Du även till att vi får lägga cookies, både så kallad förstaparts och tredjeparts cookies på din dator. Sådana cookies följer Dig och Ditt surfbeteende i syfte att kunna erbjuda dig marknadsföring som baseras på ditt beteende.

Varför samlas dessa uppgifter?

  • För att vi vill erbjuda en sådan god kundservice som möjligt.
  • För att kunna fullgöra våra förpliktelser gentemot Dig som kund, som genomförande av köp, fakturering och tillhandahållande av support.
  • För att kunna kontakta Dig gällande viktiga informationer och marknadsföring, via e-post, sms eller andra digitala kontaktvägar. 
  • För att kunna genomföra olika marknadsundersökningar som kan bidra till olika sorters erbjudande och sortiments- och webshoputveckling.
  • För att lära känna våra kunders köpbeteenden och intressen för att kunna optimera produktutbudet.

 Informationer som kan delas med andra företag

För att kunna genomföra vissa analyser, distribution och andra tjänster delar vi med oss informationer för att kunna upprätthålla och tillämpa våra  allmänna villkor och leveransvillkor.

Rättslig grund, lagring och utradering av personuppgifter

När Du lämnar uppgifter till Mimrosa, ger Du Din tillåtelse till att Mimrosa registrerar, lagrar samt behandlar de angivna personuppgifterna för ovan angivna ändamål.

Som legal grund för behandling kommer Mimrosa att hänvisa till uppfyllande av avtal, berättigat intresse eller samtycke. Om Mimrosa använder sig av berättigat intresse som grund, kommer det endas att göras i de syften som angivits ovan.

Som kund kan Du när som helst återkalla ditt samtycke genom att kontakta oss via [email protected].se.

Mimrosa kommer att spara Dina uppgifter 1 år efter sista beställningen. Personuppgifter kommer inte att sparas längre än nödvändigt. Vissa uppgifter som är kopplade till att tillämpa annan lagstiftning som t.ex. bokföringslagen kommer att behållas längre.

Dina personuppgifter kommer att hanteras med så hög säkerhet och sekretess som möjligt.

Ändring av integritetspolicy

Mimrosa äger rätt att vid behov ändra och göra tillägg i integritetspolicyn.

 

Kontakta oss

Skulle Du har några frågor gällande denna integritetspolicy, hur Dina personuppgifter behandlas eller om du vill få dina personuppgifter borttagna. Var vänlig och kontakta oss via vår epost [email protected].se..

Mimrosa

Åsa Kotorman

Olarpsvägen 156

298 92 Tollarp

 

Denna Integritetspolicyn gäller från och med 2021-08-01